subscribe: Posts | Comments

Groeien in relaties

molenenserre

Groeien in partnerrelaties

Vanaf 2005 ben ik steeds meer gefascineerd geraakt door partnerrelaties. Ik heb me verdiept in succes- en faalfactoren door duizenden pagina’s literatuur en onderzoeken te lezen. Ik volgde opleidingen en studeerde in 2017 af als toegepast psycholoog op een onderzoek naar partnerrelatietherapie. Niet alleen daaruit haal ik mijn inspiratie en kunde, maar ook uit de stellen die ik een stukje op hun reis mocht vergezellen en uit de relatie met mijn vrouw Mariken.

Voorbeelden van thema’s waarin ik koppels begeleid:

  • Overspel, ontrouw, vreemdgaan (Visie Esther Perel op exclusiviteit in partnerrelaties)
  • Bindings- of hechtingsvragen
  • Communicatieproblemen, ruzies en conflicten
  • Samengestelde gezinnen
  • Kinderloosheid
  • Hoe omgaan met verandering in levensfasen
  • LHBT-relaties
  • Seksuele problemen
In de sessies gebruik ik verschillende werkvormen zoals EFT of systeemtherapie. Natuurlijk praten we in een sessie met elkaar, stellen we vragen en luisteren we. Maar omdat ons brein niet altijd de sleutel biedt, werk ik ook veel ervaringsgericht. Bijvoorbeeld met opstellingen of lichaamsgerichte oefeningen, waarbij je voelt en ervaart wat je lichaam je vertelt). Een sessie duurt 1,5 uur. Ik trek graag voldoende tijd voor jullie uit, dan kunnen we tenminste wat bereiken. De sessies zijn in principe met beide partners tegelijk, maar incidenteel ook apart.
Cliƫnten ervaren mij als aandachtig, scherp, respectvol, zorgvuldig, humorvol en sensitief.